PAARDENCOACHING

Met paarden coaching kom je op een snelle, gemakkelijke en oordeelloze manier bij de kern van waar het op dat moment bij jou om gaat. Verstevig jouw persoonlijk leiderschap in contact met het paard. 

  Het paard als spiegel

Paarden zijn zeer gevoelige dieren. In hun evolutie van meer dan 60 miljoen jaren hebben zij om te overleven geleerd om uiterst sensitief te zijn op signalen uit hun omgeving. Vanuit het perspectief van het kudde- en prooidier kan het gaan om het verschil tussen leven en dood.

Paarden scannen ongeveer tussen de 30 en 50 keer per minuut de omgeving. Naar buiten toe op mogelijk gevaar van een roofdier. Binnenin de kudde op veiligheid en congruentie van de kuddeleden. Wordt er incongruentie in gedrag ervaren dan is de kans van overleven bij gevaar kleiner.

Paarden zijn zonder oordelen of bedoelingen volledig aanwezig in het hier-en-nu. Wanneer mens en paard elkaar ontmoeten vormen ze een (mini) kudde. Het paard reageert van nature direct  op de aanwezigheid van de mens. Zo  bieden paarden ons met hun wijsheid een glasheldere spiegel voor wie wij zijn, wat wij ten diepste willen, waar we bang voor zijn en wat ons kan helpen om een volgende stap te zetten.

Paardencoaching:

Maak een verdieping in jouw persoonlijke ontwikkeling

en vergroot je zelfkennis

Verbinding met jezelf en de ander

Voor het paard maakt het niet uit wie de leider is. Als er maar een leider is. Het paard reageert op congruentie van de leider. Hoe maak jij de verbinding met jezelf en met de ander? Hoe doe je dat non-verbaal en waar reageer je zelf op en de ander?
Welke sturing zit er achter jouw gedrag wanneer je contact maakt met jezelf of de ander? In het contact met het paard krijg je hier zuivere feedback op en inzichten die je direct in de praktijk kunt toepassen. 

Krijg inzicht in jouw belemmerende en bekrachtigende gedachtes

Uren per dag kunnen we besteden aan onze gedachtes.We hebben er zo'n 60.000, 80% daarvan herhalen we. Wanneer we denken dat iets niet lukt hebben we gelijk, wanneer we denken dat iets wel lukt hebben we ook gelijk. Al onze gedachtes hebben invloed op iedere cel in ons lichaam.  Het paard reageert op energie in jouw lichaam. Sturingen vanuit onze gedachtes worden snel zichtbaar in contact met het paard. Hierdoor is bewustwording en verandering mogelijk. 

Keuzes maken en koers bepalen

In ons leven hebben we soms  keuzes te maken die grote impact hebben op ons leven. Vaak weten we onbewust al wel welke keuze we hebben te maken. Lang de keuzes overdenken blijkt in de praktijk vaak een slechte raadgever. De tijd nemen om een weloverwogen beslissing te nemen waar je daadwerkelijk achter staat en wat goed voelt. Ervaar hoe je makkelijker keuzes kunt maken die bij jou passen en hoe je koers kunt bepalen voor de komende periode.

Makkelijker grenzen stellen

Paarden reageren op congruentie. Zij reageren op wat jij van binnen ervaart. We kunnen verbaal in taal nog zo duidelijk onze grenzen aangeven, wanneer we daar van binnen andere gedachte over hebben zal dit aan de buitenkant, in ons gedrag, non verbaal tot uitdrukking komen. Paarden reageren heel zuiver om de kleine interne verschuivingen in onze gedachte. Bijzonder om hiermee in de aanwezigheid van de paarden mee te experimenteren hoe dit voor jou werkt. 

Van hoofd naar hart, van denken naar voelen

Ons hoofdbrein geeft betekenis aan onze gedachtes. Dat is niet het enige brein waar wij mensen onze wijsheid uit halen. Het hart en buikbrein geven ons ook veel informatie. Vaak maken we maar gebruik van 1 of 2 beschikbare breinen. Hierdoor blijft een deel van ons potentieel onbenut. Door de informatie vanuit jouw hoofd, hart en buik weer met elkaar te verbinden ga je wijzere besluiten nemen. In de nabijheid van de paarden is het ook makkelijker om wat meer bij jouw gevoel te komen. 

Meer balans in jouw leven

Door af en toe stil te staan gun je jezelf de balans op te maken. Waar besteed je op dit moment veel tijd aan in je leven en waar zou je meer tijd aan willen besteden. Wat brengt onbalans en wat brengt balans? In de snelheid van het leven en de vele rollen die we als mens vervullen is het goed om af en toe afstand te nemen en te ervaren waar jij tijd en prioriteit aan gaat besteden. En welke kanten misschien wel overbelicht of onderbelicht zijn op dit moment. 

VOORDELEN PAARDENCOACHING

1) Je doet in een andere omgeving nieuwe inzichten op. Deze inzichten zijn in  
     diverse contexten (als werk, privé en relaties) van jouw leven toepasbaar.

2) Leren door te ervaren in lichaam en contact; het paard is jouw spiegel. In het  
     contact met het paard krijg je inzichten die voelbaar zijn. 

3) De ontmoeting tussen mens en paard levert oordeelloze feedback op. Het
     paard heeft geen dubbele agenda en reageert in het hier en nu. 

4) Je kunt nieuw gedrag meteen oefenen in de praktijk. Het effect wanneer je iets
     verandert wordt direct zichtbaar.