visie paard coaching

Loopbaancoaching met paarden

Het bereiken van jouw carrièredoelen leidt tot het leven van jouw volledig potentieel. Door de inzet van paarden en andere tools krijg je meer beeld op jouw loopbaan, patronen en mogelijkheden. 

LOOPBAANCOACHING

Het kompas wijst je de weg. Soms dwaal je even af en is het pad vervaagt. Verbind je dan weer met het kompas. Het kompas wat je in je hart draagt.  


Een groot deel van ons leven werken we en bevinden we ons in een werkgerelateerde omgeving. Jezelf af en toe de vraag stellen of je nog voldoening haalt uit deze tijdsbesteding in je leven is een must. Soms weten we dat we niet meer de juiste weg bewandelen, maar ervaar je tegelijkertijd een onbestendig gevoel wanneer je aan de toekomst denkt.

Graag begeleiden wij je in jouw loopbaan. Om te onderzoeken welke patronen je tegenaan loopt op jouw werkplek. Om te kijken waaraan een mogelijke nieuwe richting moet voldoen voor jou en waar mogelijk nog afscheid van genomen mag worden. Door nieuwe inzichten te krijgen over jezelf en wat belangrijk voor je is kun je een gedegen volgende stap maken. Eentje waarvan je weet dat het de juiste is én die goed voor je voelt. 

LOOPBAANCOACHING

Voor wie regie neemt over zijn/haar loopbaan

puurlijk loopbaanbegeleiding next step

Loopbaan 

Next step

Het kriebelt al een tijdje. Je gedachten dwalen steeds vaker af over een volgende stap in je carrière. Binnen of buiten de huidige organisatie. Ergens weet je dat je wat anders wilt gaan doen, maar weet nog niet wat.

Waar word je écht blij van en wat kost energie? Wat houd je tegen om een volgende stap te maken? Welke ontwikkeling zou je nog graag willen maken in jouw carrière?

Kortom, wat is nodig om te blijven of wat is (nog) nodig om weg te gaan? 

loopbaanbegeleiding paardencaoching

Loopbaan 

Update

Je bent ooit je carrière begonnen met de nodige ambities en verwachtingen. Inmiddels al een aantal jaren in het arbeidsproces werkzaam. De realiteit is dat in de waan van de dag de tijd  voorbij vliegt.

Eens in de zoveel tijd een update in jouw loopbaan is een must. Even stilstaan en terugkijken welke weg je aan het bewandelen bent. Om vervolgens koers te bepalen voor de komende periode. 

De weg ligt open, alleen jij kiest de richting waarop je gaat. 

loopbaanbegeleiding paardencoaching plan

Loopbaan 

Plan de campagne

Je bent door omstandigheden even geen onderdeel geweest van de arbeidsmarkt. De tijd is nu weer rijp voor. Loopbaan coaching bied je de mogelijkheid om te bekijken wat nu een volgende passende stap voor jou is.


Misschien wel in dezelfde branche, hetzelfde vakgebied of iets heel anders. Met open blik opnieuw onderzoeken vanuit wat nu het beste bij jou past. De baan waar je energie van krijgt.

Om bij te dragen en van toegevoegde waarde te zijn voor jezelf en collega's.

LOOPBAANCOACHING

Inzichten in jouw loopbaan en mogelijkheden

loopbaanbegeleiding paardencoaching balans

Inzicht in patronen

We hebben allemaal door de jaren heen onze patronen opgebouwd. Vaak dienen deze ons in ons functioneren. Soms wordt het tijd om patronen onder de loep te nemen. Hebben ze je tot nu toe gediend en wordt het tijd voor nieuwe patronen. Patronen ontstaan vaak in onze jeugd, door opvoeding en de omgeving waar we opgroeien. Deze sturingen komen in ons volwassen leven terug. Inzicht in je patronen en sturingen zorgt voor meer ruimte, flexibiliteit en keuzemogelijkheden. 
den haag rotterdam paardenoaching s gravenzande

Inzicht in waarden

 Je krijgt inzicht in jouw bewuste en onbewuste waarden. Waar haal jij je energie vandaan en wat kost jou energie? waardoor raak je gemotiveerd en waarvan juist gedemotiveerd? Onze waarden zijn vaak onbewust. Waarden sturen ons gedrag aan. Wanneer je inzicht hebt in jouw waarden, wat jij belangrijk vindt heb je meer inzicht. Inzicht in waar het stroomt en waar het strookt voor jou. In de werkcultuur en in de samenwerking met collega's en relaties.

loopbaanbegeleiding paardencoaching balans

Inzicht in competenties en kwaliteiten

Welke competenties en kwaliteiten  zet jij op dit moment in? Waarvan ben je je bewust en van welke  onbewust. En welke zou je nog willen ontwikkelen? Door de context of belemmerende gedachte kan het zijn dat je veel van jouw potentieel onbenut laat of onvoldoende tot zijn recht laat komen. Het inzetten en toepassen van jouw kwaliteiten en talenten zorgt voor het nog meer benutten van jouw potentieel. Door in een andere context naar jouw kwaliteiten te kijken word je je bewuster van jouw (ontwikkel)potentieel en mogelijkheden. 

paardencoaching loopbaanbegeleiding levenslijn

Inzicht in levenslijn

We hebben het leven achterwaarts te begrijpen om voorwaarts te kunnen leven. Geen herbeleving, maar op afstand kijken. De gebeurtenissen in het verleden kleuren jouw heden. De pieken en dalen (zoals we die kunnen ervaren) knelpunten en afslagen geven informatie voor het heden richting de toekomst. We zoomen in op diverse contexten in het leven. Om een totaalbeeld te krijgen en door in gesprek hierover zelfkennis te vergroten. Terugkijkend wijzer worden voor de toekomst. 

paardencoaching puurlijk

Inzicht in samenwerking en communicatie

Wat maakt dat het met die ene collega geweldig klikt en dat bij een andere collega er altijd wat weerstand voelbaar is. Met wie we makkelijk en wat minder makkelijk samenwerken en communiceren geeft veel informatie over onszelf. Door te onderzoeken waar de soepele en minder soepele samenwerkingen en communicatie bij jou voor staat in contact met de ander geeft inzicht en mogelijkheden. Mogelijkheden om in de toekomst te kunnen schakelen of op te merken dat de samenwerking of communicatie nu heel anders verloopt. 

loopbaanbegeleiding paardencoaching balans

Inzicht in balans werk en privé

De samenleving verandert en ontwikkelt in een rap tempo. De keuzes die gemaakt kunnen worden lijken oneindig. Levensfases hebben invloed op hoe we onze tijd besteden. Waar besteed je op dit moment tijd aan. En waaraan geef je prioriteit. Door inzicht te krijgen in prioriteiten, tijdsbesteding en verlangens kun je bewuster kiezen hoe de verdeling en balans er voor jou uitziet. Dat vergt soms ook keuzes maken, bewust kiezen of laten. Inzicht in tijdsbesteding en prioriteit geeft ruimte en rust. 

VOORDELEN LOOPBAANCOACHING

met paarden

1) Paarden hebben geen belang bij jouw loopbaan. Ze reageren op jouw
    onbewuste en energie.
2) Bij de paarden kun je uit de context op een andere manier naar jezelf en jouw
     loopbaan kijken.
3) De paarden houden een oordeelloze spiegel voor door je te laten ervaren wat je
     onbewust al weet.
4) Wanneer je keuzes hebt te maken geeft het paard daar zuivere feedback op.  
    Het paard gaat voorbij ons denken en reageert op wat er op dat moment is.  
5) Paarden geven vaak verrassende inzichten die je meer over jezelf laten inzien
     en die je direct kunt inzetten. 

Plan nu een oriënterend intakegesprek in

Wij kijken graag met je mee wat loopbaancoaching met paarden voor jou kan betekenen. De loopbaancoaching start met een gratis oriënterend intakegesprek. Daarin kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen en bespreken het doel van de loopbaan begeleiding.