20 februari 2018

Alicante

Spanje tuin

De locatie van Puurlijk.nl © waar de training plaats vindt is gelegen aan de rand van de Spaanse stad Alicante. De mooi aangelegen tuin met (palm)bomen brengt je in Spaanse sferen. De trainingslocatie is gelegen in een goed verzorgde omgeving op een privéterrein. De buitentuin heeft een rijke flora. Dit zorgt ervoor dat je echt het gevoel hebt in Spanje te zijn. Dit specifieke deel van Spanje staat bekend om zijn zuivere lucht en zongarantie. Zo’n 300 dagen per jaar stijgt de temperatuur naar 20 graden of meer! Ze noemen het niet voor niets het Florida van Europa. Zonder twijfel net zo mooi als Ibiza, zo idyllisch als Italië is de locatie van Puurlijk.nl. Mogen wij je hier ontvangen voor ontwikkeling aan jezelf?

Palmbomen geven wellicht het mooiste gevoel van vrijheid en puurheid. Het is een van de oudste bomen van de wereld. De regio van de Puurlijk.nl training bevat de meeste aantal palmbomen per m2. In iedere ooghoek zie je een palmboom. Genieten in een puurlijke omgeving.

Omgeving van de trainingslocatie

In de buurt van de trainingslocaties zijn ook diverse steden die goed bereikbaar zijn. Dit zijn onder andere Alicante, Elche en Murcia. Het Spaanse leven en de mediterraanse sferen kun je hier uitstekend ervaren.

Alicante

Alicante is een van de bekendste steden van Spanje en is gelegen in de regio Costa Blanca. De Costa Blanca heeft een mediterraan klimaat met het minste contrast in weerbeeld van heel Spanje. Neerslag valt er het hele jaar door vrij weinig en de zon laat zich alle maanden flink zien. Het hoge aantal zonuren en de zomerse temperaturen maken van de Costa Blanca een ideale bestemming om een training te volgen.

Elche en Murcia

Vrouw van ElcheElche en Murcia, twee top tien steden in Spanje qua grootte, liggen op respectievelijk 10 minuten en 45 minuten afstand rijden met de auto vanaf de trainingslocatie. Elche ook wel Elx genaamd is bijna net zo groot als de stad Eindhoven. Elche behoort tot de top 5 van grootste steden in de regio Valencia in Spanje. Elche wordt ook wel de stad van de palmbomen genoemd. Met twee Unesco erfgoed vermeldingen maakt het een interessant gebied om te verblijven.

Een wandeling door de binnenstad van Elche voert je langs de Arabische geschiedenis van de stad en vele barokke architectuur die er te bewonderen is. Zo is de huidige basiliek van de stad gebouwd op de plaats waar ooit een grote moskee stond. Bekijk deze basiliek van Santa María, breng een bezoekje aan het gezellige plein La Glorieta Plaza en wandel door de prachtige parken van de stad.

Palmeral de Elche

Eén van de meest bijzondere plekken in Elche is het Palmeral de Elche. Dit is met ruim 200.000 palmbomen één van de grootste palmbomentuinen van de wereld. Naast palmbomen vind je hier ook andere mediterrane bomen, zoals de vijgenboom en de sinaasappelboom. Sinds 2000 staat de palmbomentuin op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Faciliteiten op de locatie

De locatie beschikt over 5 slaapkamers,  een woonkamer, twee keukens waarvan een met barbecua.  Verder beschikt de locatie over een overdekt open terras met diverse zit mogelijkheden en een mooi aangelegde tuin. De twee zwembaden, twee tennisbanen en een voetbalveld maken deze locatie nog aantrekkelijk.

Door het grote oppervlakte van het terrein is er de mogelijkheid om je ook even terug te trekken wanneer je daar behoefte aan hebt. Een duik in het zwembad te nemen of een balletje te slaan op de tennisbaan.

Puurlijk Spanje: zwembad

Strand

Vanaf de locatie is het ongeveer 10 minuten rijden alvorens je op een van de stranden van de Spaanse kust arriveert. Je kunt hier in de ochtend of avond tijdens de training naar toe voor een ochtend of avond wandeling. Je kunt er voor kiezen om langs de kustlijn bij de zee te wandelen. Vele stranden in Spanje hebben ook een mooi aangelegde boulevard.

Van en naar de locatie

De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Alicante. Dagelijks vertrekken er in Nederland meerdere vluchten vanuit Amsterdam Airport (Schiphol), Rotterdam/The Hague Airport en Eindhoven Airport. Wanneer je vanaf Rotterdam/The Hague Airport of Eindhoven Airport vliegt zal de inchecktijd korter zijn dan dat je vanaf Amsterdam (Schiphol) vliegt.

Voor de actuele vliegticketprijzen en mogelijkheden kun je het onder andere kijken op Cheap Ticket en Skyscanner.

Auto

Vanaf Alicante Airport is het ongeveer een kwartier rijden met de auto om bij de trainerslocatie te komen. Het is een optie om een auto te huren waarmee je naar de trainingslocatie komt. Je hebt hierdoor ook meer bewegingsvrijheid voor en na de training. Hier kun je een auto huren. Op het terrein van de trainingslocatie is het mogelijk om de auto onder een grote carport te parkeren.

Taxi

Op de airport van Alicante is het ook mogelijk om een taxi te nemen om bij de locatie te komen. Er zijn dagelijks taxi’s beschikbaar. Om een taxi te kunnen nemen volg je de borden naar de taxiplaats. Dit staat duidelijk aangegeven. De taxi zal je in ongeveer 10 minuten bij de locatie brengen.

Trainingen op deze locatie

Puurlijk © in Spanje 11-05-2019 t/m 13-05-2019 Meer informatie Aanmelden